Outdoor cabinet

Plug and play

BSO batterij outdoor
Snel installeerbaar, compleet en uitbreidbaar.

Het grote voordeel van de Outdoor cabinet is de snelheid waarmee deze geleverd en geïnstalleerd kan worden.

Doordat ze volledig voorbereid op voorraad staan en maar één vrije groep in de verdeelkast nodig hebben, kunnen we deze in enkele dagen opleveren. Het interne klimaatsysteem zorgt ervoor dat de batterijcellen op de juiste temperatuur blijven, ongeacht de weersomstanbdigheden. Met het ingebouwde Co2 blussyteem, voldoet hij op dat punt ook aan de PGS37-1. Geschikt als buurtbatterij of bijvoorbeeld naast je bedrijfspand.  

BSO batterij outdoor

Meer capaciteit nodig? ze zijn onderling koppelbaar.

Ondanks dat onze LFP batterijcellen zelf niet kunnen branden, dient een blussysteem in energieopslagcontainers als extra voorzorgsmaatregel. Het aanwezige kunststof van o.a. de behuizingen kan uiteraard wel branden.

Het biedt dus bescherming bij onvoorziene omstandigheden, reageert snel op beginnende branden en voorkomt schade aan de omgeving. Het is gericht op het voldoen aan regelgeving en minimaliseert mogelijke risico’s, zelfs als de kans op brand in de container minimaal is.

Het systeem zorgt voor een snelle reactie, vaak sneller dan menselijke interventie en is een proactieve maatregel om de veiligheid van energieopslagsystemen te waarborgen.

Waarom zit er een blussysteem in als de batterijen niet kunnen branden?

walter risico batterijen

Download specificaties voor onze energieopslag

Binnen 30 seconden in je inbox!

Hanna backoffice battiq
Kom in contact

Wil jij meer weten of een vrijblijvende offerte?

Wij zijn distributeur en leveren alleen aan bedrijven. Ben jij installateur of heb je een bedrijfspand en heb je een energie-uitdaging? Wij kunnen je helpen. 

Waarom is de temperatuur van het (ont)laden zo belangrijk?

De temperatuur is cruciaal bij het (ont)laden van energieopslagbatterijen vanwege de directe invloed op prestaties, veiligheid en levensduur. Batterijen presteren het beste binnen een specifiek temperatuurbereik en extremen kunnen efficiëntie verminderen en veiligheidsrisico’s veroorzaken. Hoge temperaturen versnellen degradatieprocessen, wat de levensduur van de batterij verkort.

 

Onze batterijsystemen passen laad- en ontlaadprocessen aan op basis van temperatuur om prestaties te optimaliseren.  Oververhitting kan schade veroorzaken, terwijl lage temperaturen de reactiesnelheid vertragen. Het verlengt de levensduur en zorgt voor veilige en efficiënte werking van batterijen.

Ook interesse in de andere varianten?

Thuisbatterijen

Van 3,75 tot 30 kWh capaciteit en van 3.0 tot 10 KW vermogen

Indoor batterij

Van 109 kWh tot 1 MW capaciteit en van 50KW tot 704 KW vermogen

Opslagcontainer

10 ft / 20ft / 40ft verkrijgbaar. Van 327 kWh tot 2,13 MW capaciteit en van 254 KW tot 1408 KW vermogen

Thuisbatterijen

Van 3,75 tot 30 kWh capaciteit en van 3.0 tot 10 KW vermogen

Indoor batterij

Van 109 kWh tot 1 MW capaciteit en van 50KW tot 704 KW vermogen

Opslagcontainer

10 ft / 20ft / 40ft verkrijgbaar. Van 327 kWh tot 2,13 MW capaciteit en van 254 KW tot 1408 KW vermogen